Affirmatie secrets: Zo creëer je de best werkende affirmaties! - CloudCosmetics


Affirmaties zijn zinnen of statements die ons helpen om onszelf te overtuigen van een bepaalde waarheid. Het helpt ons met het beoefenen van de law of attraction  door ons bewustzijn en onderbewustzijn te beïnvloeden zodat deze op den duur onze gedachtes, gewoontes, denkpatroon en uiteindelijk onze omgeving zullen beïnvloeden. Hoe kan het echter dat bepaalde mensen veel succes hiermee hebben terwijl anderen hierin vastlopen? In deze blog delen we de affirmatie secrets en leggen we uit hoe je de beste affirmaties kan creëeren.

 

Waarheid

Om succes te behalen met je affirmaties moet je 100% geloven in de zinnen die je hebt opgeschreven. Als je niet gelooft in je affirmaties dan zul je hier geen succes mee behalen. Je moet voelen dat je de zinnen al behaald hebt wanneer je de affirmaties voorleest. Alleen dan zul je naar een hogere vibratie gaan en komen je doelen naar je toe. 

 

Tegenwoordige tijd

Affirmaties schrijf je altijd in de tegenwoordige tijd. Je hebt je doelen immers al behaald en bent al de persoon die je wilt zijn. Wanneer je affirmaties schrijft zoals "Over 3 jaar heb ik mijn droomauto" en deze elke dag herhaalt, dan wordt het elke dag een dag later. De periode van 3 jaar verschuift namelijk elke keer op. Zorg dus altijd dat je schrijft in de vorm van "Ik ben" of "Ik heb." Hieronder een aantal voorbeelden:

"Ik ben gezond, fit en zit vol met energie"

"Ik ben aardig en deel mijn liefde met iedereen"

"Ik ben kalm en gefocust" 

"Ik heb controle over mijn gedachten" 

 

Positief

Naast dat je affirmaties in de tegenwoordige tijd schrijft is het ook belangrijk dat ze een positieve toon hebben. Negatieve woorden zorgen voor negatieve energie. Als voorbeeld nemen we iemand die de hele dag negatief is en positiever wilt gaan denken. Een slechte affirmatie is dan:

 

"Ik wil minder negatieve gedachtes in mijn leven" 

 

Hier leg je de nadruk op het negatieve, terwijl je juist het omgekeerde wilt. Een goed voorbeeld van een affirmatie is:

 

"Ik ben een positieve denker, en heb een overvloed aan positieve gedachtes"

 

Hier focus je meer op het positieve en laat je het negatieve aspect achterwegen. Controleer je huidige affirmaties hierop en verander ze als dit nodig is. 

 

Specifiek 

Bij affirmaties is het ook van belang dat deze specifiek zijn. Wat wil je precies bereiken? Wie wil je precies zijn? Denk er over na en schrijf het gedetailleerd uit. Hoe meer detail, hoe beter. Specifiek zijn helpt je niet alleen uitvinden wat je echt wilt, maar helpt je ook met de mentale afbeelding tijdens je affirmatie. Als voorbeeld nemen we hier iemand die naar zijn droomauto toewerkt. Hij weet dat dit een rode Ferrari 458 is. Een goede affirmatie luidt dan: 

 

"Ik rijd vol voldoening in mijn rode Ferrari 458 langs het strand van Zandvoort"

 

Andere varianten hierop zijn ook goed, zolang je maar gedetailleerd bent. Vaak wil je iets om een bepaalde reden. Wat is die reden? Denk hier over na en neem het mee in je affirmatie. 

 

Krachtig

Om het meeste uit je affirmaties te halen moet je krachtige woorden gebruiken. Krachtige woorden zijn woorden zoals revolutionair, sensationeel, fantastisch, en prachtig. Je hebt voor bijna elk woord een synoniem waar meer emotie en kracht achter zit. Vervang bijvoorbeeld "blij" door "gelukkig", "heel veel" door "enorm" enzovoort. Zoek voor de woorden die jij gebruikt in je affirmatie een alternatief woord waar meer power en emotie achterzit. Een simpele google search op synoniemen helpt je al een heel eind op weg. 

 

Herhalen

Je hebt nu je perfecte affirmatie samengesteld, maar hoe vaak moet je deze herhalen? Het antwoord hierop is dat er geen one-size-fits-all getal is. Bij affirmaties is het belangrijk dat je deze herhaalt totdat je een energy-shift voelt. Wanneer je de affirmatie vaak genoeg hebt gelezen voel je dat je erin gelooft. Herhaal elke affirmatie totdat je dit voelt. Dit is bij elke affirmatie verschillend en kan ook per dag verschillen. Het is belangrijk om door te gaan totdat je gevoel veranderd omdat je dan pas naar een andere vibratie zult vibreren.

 

De beste affirmaties

Om het meeste uit je affirmaties te halen is het noodzakelijk dat ze positief specifiek, en krachtig zijn. Ze zijn bovendien geschreven in de tegenwoordige tijd. Tenslotte moet je ze geloven en herhalen totdat je een energie-shift voelt. Dit zijn de affirmaties die je helpen om je doelen te behalen. May your dreams come true!

Laat een reactie achter