Het geheim van de law of attraction: Zo werkt het echt! - CloudCosmetics


De law of attraction of de wet van aantrekkingskracht is een term die in de afgelopen jaren erg populair is geworden. Over het hele land worden de vision boards massaal uitgeprint, de affirmaties opgeschreven en visualiseren we onze toekomst. Helaas begrijpen maar weinig mensen wat de law of attraction betekend. In deze blog leggen we dit 'geheim' uit en vertellen we hoe het wél werkt.

 

Het complete plaatje: 7 wetten

In veel van de besprekingen over de law of attraction wordt een belangrijk feit weggelaten. De law of attraction is slechts één van de 7 wetten van het universum. Om de law of attraction goed te begrijpen is het dus van belang dat we de andere wetten ook kennen en een aantal daarvan begrijpen. Hieronder de namen van de wetten met een korte uitleg. 

 

- The Law of Divine Oneness: Alles is verbonden met elkaar.

 

- The Law of Vibration: Alles vibreert op een unieke frequentie.

 

- The Law of Attraction: "Like attracts like" of "Soort zoekt soort."

 

- The Law of Action: Om iets te krijgen wat je wilt moet je actie ondernemen.

 

- The Law of Correspondence: Onze buitenwereld is een reflectie van onze binnenwereld.

 

- The Law of Cause and Effect: Elke gebeurtenis heeft een oorzaak.

 

- The Law of Rhythm: Alles beweegt in een flow. Naar boven en naar beneden. Naar links en naar rechts. Rise and fall.

 

Hoe de law of attraction écht werkt!

Zoals je hierboven leest, betekent de law of attraction letterlijk "soort zoekt soort". Dingen die op elkaar lijken trekken naar elkaar toe. Meer dan dit betekent het niet. De law of vibration vormt het fundament van de law of attraction en zegt dat alles op een unieke frequentie vibreert. Om de dingen in jou leven te behalen is het dus nodig om op dezelfde frequentie te vibreren als de dingen die je wilt.

In veel gevallen wordt een visionboard aangeraden om dit te doen. Hoewel een visionboard je gefocust houdt en je herinnert aan wat je wilt, zorgt het er niet voor dat je je doelen meteen behaald. Het kijken naar een vision board manifesteert niet magisch je gewenste resultaat, al kan dat wel gebeuren. Voor het ultieme resultaat hebben we nog een extra law nodig, namelijk de law of action. Je moet actie ondernemen om te krijgen wat je wilt. Afhankelijk van wat je wilt bereiken verschilt deze actie. Alleen jij kan weten welke actie je moet nemen. Mediteer hierop en luister naar het universum. Zolang je hier naar luistert, weet je wat voor actie je moet ondernemen. 

Concluderend staat de law of attraction dus niet op zichzelf, maar is het 'kind' van de law of vibration. Om je doelen te behalen is het nodig om op dezelfde frequentie te vibreren als mensen die dit al behaald hebben. Dit doe je door de acties te ondernemen die je daar naartoe brengen. In een quote samengevat:

 

"Om te worden wat je wilt zijn, moet je zijn wat je wilt worden." 

 

Laat een reactie achter