Het ultieme badritueel: 3 essentiële dingen die jouw bad ervaring nog leuker maken - CloudCosmetics


Baden heeft veel voordelen. We worden er schoon van, het werkt ontspannend en afhankelijk van de temperatuur van het bad voelen we ons heerlijk uitgerust of krijgen we er juist energie van. In deze blog behandelen we stap voor stap de beste factoren om je bad-ervaring nog leuker te maken en het ultieme badritueel te creëren. 

 

Sfeer

Een goede sfeer is de basis van je badritueel. Neem je ‘s ochtends een koeler bad om energiek de dag te starten, zorg dan voor een frisse lichte ruimte. Wil je na een stressvolle dag tot rust komen? Zorg dan voor een gezellige en wat meer donkere ruimte en steek bijvoorbeeld een kaarsje aan. Als je Philips-Hue of andere kleur veranderende lampen hebt, ga dan voor een zacht oranje kleur en dim de lichten.

 

 

 

Temperatuur

Daarnaast is een goede badtemperatuur essentieel voor je bad ervaring. Ga je voor een koud en energiek bad? Kies dan een temperatuur van minimaal 15 graden. Blijf niet te lang in bad om onderkoelingsverschijnselen te vermijden. Bij een koud bad komt de bloedcirculatie al binnen enkele minuten op gang. 

Ga je voor een warm en ontspannend bad? De ideale temperatuur ligt dan rond de 38 graden. Zorg dat de temperatuur van het bad niet veel heter is, dit heeft ook nadelen. Je verliest dan snel vocht en krijgt het erg warm. Achtendertig graden is perfect om tot een half uur ontspannen te genieten. 

 

Geur

Naast de temperatuur en sfeer is geur ook een van de items op het lijstje. Wil je een frisse energieke geur? Ga dan voor een bad olie van eucalyptus of koop verse eucalyptus en hang deze boven het bad. De stoom van het bad zorgt er dan voor dat de geur vrijkomt. Naast dat eucalyptus fris ruikt en je energie geeft, werkt het ook positief op de luchtwegen. Een aanrader voor wanneer je last hebt van verkoudheid. 

 


Een ontspannen bad gaat daarentegen vaak gepaard met een zachtere geur. Kies bijvoorbeeld voor een bad olie van lavendel, of koop een vers bosje. In lavendel zit het kalmerende stofje linalool. Wanneer je deze inademt krijgen de hersenen signalen om lekker te ontspannen. Dit is perfect voor een cozy bad.

 

Het ultieme badritueel

De bovenstaande drie dingen zorgen ervoor dat je jouw bad ervaring naar een nieuw niveau tilt. Experimenteer met deze essentials en kijk wat voor jou het beste werkt. Heb je daarna toch nog het idee dat je iets mist? Probeer dan onze handgemaakte Cloud Bombs en ontspan terwijl je geniet van een regenboog aan kleuren. Verkrijgbaar op onze website. 

Laat een reactie achter