Waar komt de bruisbal vandaan? De geschiedenis van bruisballen - CloudCosmetics


Bruisbal, bath bomb of een balvormig product dat het badwater doet bruisen. Hoe je het ook wilt noemen, ze komen ergens vandaag. De vraag is alleen: Waar, en wanneer? Gebruikten de Romeinen al bruisballen? Gooiden Indianen al een heerlijke bruisbal in een natuurlijke warmwaterbron? In deze korte blog vertellen we je er alles over. 

 

De geschiedenis van bruisballen

Sluit je ogen en probeer te gokken wanneer bruisballen voor het eerst op de markt kwamen. Klaar? Geloof het of niet, bruisballen zijn helemaal niet zo oud. De eerste bruisbal werd rond 1989 uitgevonden door Mo Constantine, ook wel bekend als de mede-oprichter van Lush. Ze werd geïnspireerd door het medicijn dat ze kreeg tegen haar maagzuur. Na hierover te informeren bij haar plaatselijke apotheek en te experimenteren met verschillende ingrediënten was de eerste bruisbal daar!

 


Bruisballen vandaag de dag

Sinds deze eerste bruisbal is er enorm veel veranderd en zijn bruisballen tegenwoordig niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven. Iedereen heeft er inmiddels wel een geprobeerd, thuis of in het hotel op vakantie. De bruisbal zelf is ook enorm veranderd. Hoewel deze vroeger echt een ‘bal’ was, komt de bruisbal tegenwoordig in allerlei kleuren en vormen. Hoe gek je het ook kan bedenken, er zal waarschijnlijk een bruisbal van zijn. De leukste op dit moment? Onze  Cloud Bath Bomb. Gemaakt met liefde! Bekijk ‘m hier!

Laat een reactie achter