Waarom het belangrijk is om van jezelf te houden - CloudCosmetics


Self-care is een van de populairste termen in op het internet. Er worden overal blogs geschreven, iedereen heeft het erover en op Instagram kom je dagelijks quotes tegen. Over self-love daarentegen hoor je veel minder, terwijl dit juist erg belangrijk is. In deze blog leggen we je uit wat self-love is en waarom het belangrijk is om van jezelf te houden. 

 

Wat is self-love?

Self-love is houden van jezelf. Je accepteert wie je bent en waardeert jezelf. Je erkent jezelf en het feit dat je een geweldig mens bent. Self-love is open en liefdevol. Het is niet egoïstisch. Het is niet om beter te zijn dan iemand anders. Het is een relatie met jezelf, gefocust op jezelf. 

 

Waarom is self-love belangrijk?

Self-love maakt je bewuster en brengt je dichterbij jezelf. Je bouwt een relatie met jezelf op en leert jezelf beter kennen. Hierdoor kun je betere keuzes maken en haal je meer voldoening uit je leven. Jij bent de enige die de beste keuzes voor jezelf kan maken. Jij kent jezelf het beste. 

Self-love zorgt er ook voor dat je meer zelfverzekerd wordt. Je houdt van jezelf zoals je bent, dus waarom zouden anderen dat niet doen? Ook vermindert het de behoefte aan validatie van anderen. Uiteindelijk zorgt self-love ervoor dat je leven lichter wordt. Je voelt je beter in alles wat je doet en je geniet van elk moment.

 

Hoe ga je van jezelf houden?

De reden dat we niet helemaal van onszelf houden is omdat we meestal een aantal slechte gewoontes hebben. We vinden onszelf bijvoorbeeld lui, niet fit of vinden dat we snel opgeven. Het geheim van self-love zit hem in het balanceren van goede en slechte gewoontes. Het is niet erg om een aantal slechte gewoontes te hebben, zolang we er ook maar een aantal goede hebben!

Maar hoe vind je deze goede gewoontes? Denk over de mensen na waar jij graag mee bent of iemand waar jij naar opkijkt. Dit kan een vriend, vriendin of een bekend iemand zijn. Wat zijn gewoontes die hun hebben die jij geweldig vindt en waar jij van houdt? Maak een lijstje van deze gewoontes van verschillende mensen en schrijf deze op. 

Lijstje gemaakt? Kijk vervolgens naar welke gewoontes jij zou willen overnemen in je leven en neem deze over. Hoe meer goede gewoontes je overneemt waar je van houdt, hoe meer je van jezelf gaat houden. Cheers to life!  

Laat een reactie achter