Wanneer is een beauty product vegan? Alles wat je moet weten over vegan cosmetica! - CloudCosmetics


Anno 2020 is bijna iedereen bekend met de term vegan. Een plantaardig (of vegan) dieet is een dieet waarbij je geen dierlijke ingrediënten consumeert. Dit gaat niet alleen om vlees en vis, maar ook om kaas, melk en honing! Hoe werkt dit met cosmetica? Wanneer is een beauty product vegan? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over vegan cosmetica. 

 

Vegan of Cruelty Free?

Bij cosmetica worden de termen vegan en cruelty free vaak met elkaar verward. Cruelty free cosmetica producten bevatten ingrediënten die niet op dieren zijn getest, maar kunnen wel dierlijke ingrediënten bevatten. Vegan cosmetica daarentegen bevatten geen dierlijke ingrediënten en ook geen ingrediënten die op dieren worden getest. 


Ingrediënten herkennen 

Toch is het met deze informatie nog steeds moeilijk om te herkennen of een product vegan is. Op veel producten staat een logo, maar dat is niet bij alle producten het geval. Bovendien zijn er zoveel ingrediënten en e-nummers dat het bijna niet bij te houden is. De meest voorkomende niet-vegan ingrediënten in cosmetica zijn lanoline, bijenwas, keratine, collageen en karmijn. Maar er bestaan er nog veel meer. Hieronder een overzicht van de meest bekende ingrediënten.

Overzicht niet-vegan ingrediënten, door Monique van Seeds.


In dit overzicht vind je alle namen terug en lees je bovendien wat de oorsprong is van deze ingrediënten. Zo weet je precies waar je op moet letten als je een cosmetica aankoop doet. 


Lijst van vegan cosmetica merken. 

Geen tijd om alle ingrediënten uit te spitten? Ondanks dat we dit aanmoedigen omdat je er dan zeker van kan zijn dat je de goede keuze maakt, begrijpen we dit ook. Onze levens zijn nou inmiddels druk.

Gelukkig heeft de website ShopLikeYouGiveADamn een lijst met 300+ dierproefvrije cosmetica merken opgesteld. In deze lijst zie je precies of een merk helemaal vegan is, of ze gecertificeerd zijn en geven de merken zelf een statement. Ideaal dus, als je weinig tijd hebt en snel wilt weten waar je aan toe bent.

Bij CloudCosmetics vinden we dat genieten niet ten koste van anderen moet gaan. Al onze producten worden daarom handgemaakt met liefde. Onze bestseller? De Cloud Bath Bomb. Dit is een speciaal ontworpen bruisbal die een regenboog aan kleuren schiet wanneer je deze in bad plaatst. Ontdek het hier!

Laat een reactie achter