Zijn bruisballen veilig? - CloudCosmetics


We kennen ze allemaal. De mooie kleurrijke bruisballen in allerlei kleuren en maten. Vaak denken we alleen niet na over hoe veilig bruisballen zijn. Iedereen gebruikt bruisballen, dus dan moeten ze wel veilig zijn, toch? Het antwoord: Dat hangt van een aantal dingen af. In dit artikel gaan wij deze behandelen. 

 

Zijn bruisballen veilig?

Ja, over het algemeen zijn bruisballen veilig. Om bruisballen te laten bruisen zijn twee dingen nodig: Citroenzuur en Natriumbicarbonaat (ook wel baking soda genoemd). Deze twee ingrediënten zijn de basis van bijna elke bruisbal. Citroenzuur wordt gehaald uit citrusvruchten en gebruikt als natuurlijk conserveringsmiddel. Natriumbicarbonaat of baking soda wordt gebruikt als bakpoeder, maar ook om het bruisende effect aan frisdranken te geven. Beide ingrediënten zijn vegan en veilig voor de huid. 

 

Kleuren en geuren

Bruisballen bestaan echter niet alleen uit citroenzuur en natriumbicarbonaat. Ze komen vaak in allerlei kleuren en geuren. En om deze kleuren en geuren te creëren, zijn natuurlijk extra stofjes nodig. Door grote bedrijven worden hiervoor meestal grote hoeveelheden parfums en chemische stoffen toegevoegd. Deze kunnen slecht zijn voor de huid, en nog slechter voor de het vrouwelijk geslachtsdeel. In Metro UK legt de britse gynaecoloog Vanessa Mackay uit dat deze toevoegingen ervoor kunnen zorgen dat de natuurlijke PH waarde van de vagina hierdoor verstoord kan worden. Dit vergroot de kans op irritaties en schimmelinfecties. Dat is natuurlijk niet wenselijk.

 

Dé oplossing voor veilige bruisballen!

Gelukkig is er voor elk probleem ook een oplossing, er bestaan namelijk bruisballen die zonder schadelijke stoffen worden gemaakt. Het is dus een kwestie van goed opletten wat je koopt. Kijk altijd even achterop de verpakking en neem de tijd om ingrediënten op te zoeken. Het gaat tenslotte om je lichaam, je eigen tempel. En die verdient waardering! Geen zin om te zoeken? Ga dan voor een van onze handgemaakte bruisballen.

Laat een reactie achter